Hlavní obsah

Dählieho pošle na trať Jizerské padesátky Klaus

PRAHA

Již přes čtyři tisíce přihlášených lyžařů, ideální sněhové podmínky, dobře upravené tratě a potvrzenou záštitu prezidenta Václava Klause, který závod odstartuje, hlásí organizátoři 41. ročníku Jizerské padesátky, která v neděli v 9 hodin odstartuje v Bedřichově.

Foto: archiv

Jizerská padesátka - archivní snímek.

Článek

Ještě navýšit již nyní rekordní účast mohou lyžaři až do soboty v libereckém centru Babylon, elitní část startovní listiny má ale již finální podobu. Kdo dorazí? Největší hvězdou je jednoznačně norská legenda Björn Dählie, majitel dvanácti olympijských medailí, kterého doplní silná ekipa krajanů včetně tria štafetových olympijských vítězů ze Salt Lake City Anderse Auklanda, Frode Estila a Thomase Alsgaarda, z Rakouska přicestuje další olympijský medailista Michail Botvinov.

Z domácích hvězd se na úspěšné vystoupení z Tour de Ski pokusí navázat Martin Koukal, dvakrát už padesátikilometrový závod vyhrál specialista na dálkové běhy Stanislav Řezáč. Závodu bude předcházet sobotní festival na libereckém náměstí Dr. Edvarda Beneše. „Začne ve 14 hodin a bude až do večera naplněn vystoupením hudebních skupin a VIP hostů,“ říká Marek Tesař z pořadatelské agentury Mather Activation. Od 18.20 je naplánována autogramiáda Dählieho s Koukalem.

Drobné úpravy potkaly i závod, nově se bude startovat ve vlnách, aby se zabránilo tlačenicím před vjezdem do lesa, po trase jsou připraveny tři prémie, pro nejlepší i pro výkonnostní běžce. Připraveny jsou prize money v hodnotě 21 000 eur, mazací servis i masáže.

Reklama