Hlavní obsah

Neumannová poběží před Jizerskou padesátkou štafetu

PRAHA

Kateřina Neumannová se poprvé od ukončení kariéry loni v dubnu ukáže při závodě na běžkách. Olympijská vítězka a mistryně světa kývla na pozvánku k sobotnímu štafetovému závodu na 4x4 kilometry, který se v Bedřichově poběží v rámci nedělní Jizerské padesátky.

Článek

"Naší účastí s vlajkami mistrovství světa jsme chtěli podpořit spojení dvou nejvýznamnějších lyžařských akcí v regionu - světového šampionátu a Jizerské padesátky," uvedla ve středu v tiskové zprávě Neumannová, prezidentka organizačního výboru mistrovství světa v Liberci 2009. Ve štafetě s ní bude i mistr světa z roku 2003 na 50 kilometrů volně Martin Koukal, další reprezentant Dušan Kožíšek a některý z členů organizačního výboru. Náhradníkem je jedenáctý muž nedávné Tour de Ski Martin Jakš.

Tradiční Jizerská padesátka je po roční pauze zaviněné nedostatkem sněhu na programu v neděli a na startu budou světové špičky dálkových běhů i další hvězdy, například osminásobný olympijský vítěz Nor Björn Dählie. Držitel osmadvaceti medailí z MS a OH změří své síly s Frodem Estilem, Thomasem Alsgaardem, Michaelem Botwinovem či Koukalem, ale také s více než čtyřtisícovým davem amatérských běžců. "Podle odhadů by mělo být nejvíce závodníků v novodobé historii," řekl mluvčí akce Zdeněk Soudný.

Štafeta je na programu v sobotu od 14 hodin. Hlavní závod, který je součástí světové série FIS Marathon Cup, v neděli od 9:00.

Reklama