Hlavní obsah

Štafetu biatlonistek vyhrály i přes problémy se střelbou Němky

RUHPOLDING

Německá štafeta biatlonistek zvítězila i ve čtvrtém závodě Světového poháru na 4x6 km v Ruhpoldingu, který byl generálkou na únorové mistrovství světa. Triumf domácího kvarteta musela zachraňovat až finišmanka Kati Wilhelmová. Druhé ve středu skončily Norky, na třetím místě doběhlo družstvo Ruska.

Článek

Německý tým tentokrát vyzkoušel jiné složení než při posledním vítězném závodu v Oberhofu. Magdalena Neunerová sice na druhém úseku potvrdila pozici nejrychlejší běžkyně startovního pole, na střelnici se jí ale vůbec nedařilo. Po druhé položce ve stoje dokonce musela na dvě trestná kola.

Ještě po třetí předávce Němky ztrácely na první místo 51 sekund. Manko dokázala smazat až Wilhelmová, která nemusela ani jednou dobíjet a v cíli byla o 24 sekund dříve než druhá Norka Ann Flatlandová. Velkým překvapením byla šestá příčka biatlonistek Rumunska.

České závodnice mezi patnácti štafetami stejně jako při předchozím závodě v Oberhofu chyběly. Muži včetně českého kvarteta mají svůj poslední společný závod na 4x7,5 kilometru před únorovým mistrovstvím světa na programu ve čtvrtek.

RUHPOLDING - štafeta (4x6 km):
1. Německo (Hitzerová, Neunerová, Buchholzová, Wilhelmová) 1:17:56,0 (3 tr. okruhy), 2. Norsko (Bergerová, Ingstadbjoergová, Rogstadová, Flatlandová) -24,3 (0), 3. Rusko (Slepcovová, Anisimovová, Jurjevová, Gusevová) -1:15,9 (1), 4. Francie -1:32,0 (0), 5. Švédsko -1:46,5 (0), 6. Rumunsko -2:05,4 (0).

Reklama

Související témata: