Hlavní obsah

Časopis Kurier: Ve vídeňské laboratoři možná dopovali i Němci

VÍDEŇ

Informace o vídeňské laboratoři, která je podezřelá z rozsáhlého a dlouhodobého poskytování krevního dopingu sportovcům, vyvolala velkou pozornost i v Německu. Tamní média soudí, že laboratoř mohli navštěvovat také němečtí sportovci, píše dnes rakouský list Kurier.

Článek

Podle něj na podezřelé aktivity ukazují časté návštěvy zejména lyžařů a cyklistů, kteří do laboratoře docházeli výhradně mimo její pracovní dobu. Vedení společnosti spojitost s dopingem striktně odmítlo.

Hned poté, co vyšel o laboratoři první článek v Kurieru, poslal příslušným rakouským úřadům dopis se žádostí o vyšetření nyní už bývalý šéf antidopingové agentury WADA Richard Pound. "Máme spolehlivé informace, že společnost Human Plasma, která sídlí ve Vídni, sportovcům zajišťuje krev a další potřeby pro krevní doping," napsal Pound rakouskému ministerstvu zdravotnictví.

Rakousko je podezřelé, že je mezinárodním dopingovým centrem

Nedělo se ale stále nic, tak jako tomu bylo v Rakousku obvyklé i v minulosti, uvedl Kurier. Přestože už od olympijských her v Salt Lake City v roce 2002 a definitivně po olympiádě v Turíně 2006 je Rakousko podezřelé, že je mezinárodním dopingovým centrem a překladištěm nelegálních léků.

Po Poundově výzvě vyšetřuje případ kolem laboratoře Human Plasma spolkový kriminální úřad.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články