Hlavní obsah

Start Lukáše Bauera v Kanadě je ohrožen

KARLOVY VARY

Start vítěze Tour de Ski reprezentanta Lukáše Bauera na dalším dílu Světového poháru v Canmore v Kanadě příští víkend je ohrožen. Bauera totiž trápí potíže s horními cestami dýchacími. Odpoledne se chystá poradit s reprezentačním lékařem, kde se rozhodne o jeho účasti na závodech za oceánem.

Článek

„Odpoledne jedu do Prahy za reprezentačním lékařem, abychom se společně dohodli, zda - li má význam cestovat na další pokračování Světového poháru do Kanady,“ uvedl Lukáš Bauer ve čtvrtek dopoledne při setkání s karlovarskou primátorkou Veronikou Vlkovou.

„Po opravdu náročném Tour de Ski se mi bohužel nevyhnuly zdravotní problémy. Mám problémy s horními cestami dýchacími. Od návratu domů jsem prakticky nikde nebyl a jsem raději doma. Podobně je na tom zdravotně i zbytek týmu z Tour de Ski, vždyť už přímo na místě ulehli Magál a Kožíšek. Nepřidala nám ani náročná cesta zpět domů. Kdybych se měl cítit nadále jako dnes, tak určitě ve středu 16. ledna do Kanady nepoletím,“ uvedl Bauer s tím, že v kanadském Canmore se mají běžet dva sprinty a dva distanční závody.

„Soustředit jsem se chtěl na oba distanční závody,“ uvedl Bauer, podle kterého účast na sprintech v dalších částech Světového poháru bude zvažovat jednotlivě. „Do sprintu půjdu jen v případech, kdy druhý den nebude následovat distanční závod. Při sprintu by bylo pro mně úspěchem postoupit z kvalifikace, což jsou řádově jednotlivé body do klasifikace Světového pohár. V případě distančních závodů ale pomýšlím na umístění do pátého místa, kde se pak jedná o zhruba padesát bodů,“ vysvětlil Bauer, jenž má ve Světovém poháru tří set bodový náskok před pronásledovateli Hetlandem z Norska a Sommerfeldtem z Německa.

Je šance na celkové vítězství ve Světovém poháru

„Pokud mi bude sloužit zdraví, tak mám velkou naději na celkové vítězství ve Světovém poháru. Záležet také samozřejmě bude na tom, jak budou jezdit mí konkurenti,“ dodal.

Nejvíce se těší na účast na Světovém poháru v Liberci v polovině února. „Tam bude další vrchol, na který se soustředím,“ uvedl. „Právě po tomto závodě si sedneme a domluvíme se podle vývoje v tabulce Světového poháru, má - li význam útočit na první místo ve Světovém poháru nebo nikoliv,“ prozradil Bauer. „V Liberci bych závodil, i kdyby mi bylo tak špatně jako dnes,“ uzavřel.

Reklama

Související témata: