Hlavní obsah

Neumannová bude zase závodit, o návrat prý ale nejde

PRAHA

Vrátí se Kateřina Neumannová do běžecké stopy? Při sobotním závodu firemních týmů před Jizerskou padesátkou určitě. A v březnu by si ráda splnila dávný sen: maratónský závod Engadin nedaleko Svatého Mořice ve Švýcarsku. Na pomoc ženské štafetě při mistrovství světa v Liberci prý ale nemyslí...

Článek

Neumannová v roli prezidentky organizačního výboru MS v pátek symbolicky převzala od libereckého primátora Jiřího Kittnera dokončené areály, kde za rok budou bojovat o cenné kovy běžci na lyžích, skokané a sdruženáři. „Jsme teprve v půli cesty, do mistrovství světa nás čeká ještě spousta práce a spousta bojů. Je to takový první kamínek do mozaiky. Na vyhodnocení výsledků si ještě musíme nějaký čas počkat,“ komentovala předávací akt dvojnásobná mistryně světa a olympijská vítězka.

Po tiskové konferenci pak musela novinářům vysvětlovat, jak je to s jejím avizovaným návratem k závodění... „Stavíme tým Liberec 2009 pro firemní závod při Jizerské padesátce a myslím, že by byla škoda, kdybych tam chyběla. Pojedou tam s námi i dva reprezentanti a bude to především promo akce k MS. Nebude to žádné velké závodění, na pořádný trénink nemám čas. Na lyže se dostanu, ale něco, co bych nazvala tréninkovou jízdou, jsem absolvovala naposledy o Vánocích,“ líčila s úsměvem.

Chce si splnit sen 

Sobotní štafetu v Bedřichově na 4x4 km prý bere s nadhledem. „Uvidíme jaká bude situace a jací budou soupeři. Možná to trochu rozjedu, ale nepřidávala bych tomu velkou váhu. Navíc s sebou nemám ani svoje nejlepší lyže, ty zůstaly na Šumavě,“ nechtěla odhadovat šance týmu, který pojede v barvách libereckého mistrovství.

Ani po závodu v Jizerských horách ale Neumannová běžky zřejmě neodloží. „Mám cukání podívat se v březnu na Engadin. Často jsem tam v minulosti trénovala a ten had závodníků vinoucí se údolím mě fascinoval. Neberte to ale prosím jako návrat k závodění. Je to spíš jen splnění dávného snu. V rámci tréninku jsem dva nebo tři maratóny objela, teď by šlo ale spíš o účast než o výsledek,“ říkala.

Nebude mít také „cukání“ pomoci příští rok v Liberci ženské štafetě, která je po jejím odchodu mimo hru? „Nikdy jsem neříkala, že končím na sto procent. Vždy jsem říkala, že na devětadevadesát,“ uzavřela se smíchem.

Reklama