Hlavní obsah

Jizerská padesátka v režii bratrů Auklandů

BEDŘICHOV

Dva ze tří stupňů vítězů při 41. ročníku Jizerské padesátky obsadili norští bratři Auklandové. Nejrychleji doběhl do cíle za 2:12,32 dvojnásobný vicemistr světa Anders, mezi něj a jeho bratra Jörgena se vklínil vítěz závodu z roku 2004 Oskar Svärd.

Článek

Českým běžcům na lyžích letošní ročník příliš nevyšel, nejlepší byl čtrnáctý Viktor Novotný. Dvojnásobného vítěze závodu Stanislava Řezáče sice hlasatel dlouho avizoval na druhém místě, ale jak se později ukázalo, v tu dobu už dávno na trati nebyl. „Zabalil jsem to asi na osmnáctém kilometru. Při přípravě na Mísečkách jsem chytil nějakou virózu a věděl jsem, že to nepůjde. Jsem pěkně naštvaný,“ hlásil Řezáč.

Ženský závod vyhrála Švédka Hanssonová, těsně za stupni vítězů doběhla bývalá úspěšná závodnice a nyní spolukomentátorka České televize Zuzana Kocumová, kterou těšilo, že největší hvězda závodu Björn Dählie (mezi muži 53.) ji předstihla až v závěru závodu. „Chtěla jsem se ho chvíli držet, ale nešlo to. Říkala jsem si ještě že to není ženská a nemusím s ním závodit,“ usmívala se.

Závodníkům, kterých nakonec na trať padesátky vyrazilo 3307, přálo počasí, teplota se pohybovala kolem nuly. „V sobotu jsme měli všichni obavy, ale nakonec to bylo to nejlepší, co může běžecké lyžování nabídnout,“ rozplývala se Kocumová. „I mně se jelo nádherně, i když trať byla od úvodu dost náročná,“ přitakával po své premiéře na Jizerské padesátce vítězný Anders Aukland.

Výsledky:
Muži: 1. A. Aukland (Nor.) 2:12:32,2, 2. Svärd (Švéd.) 2:12:57,4, 3. J. Aukland (Nor.) 2:14:23,1, 4. Palmér 2:14:40,0, 5. Ahrlin 2:24:48,7, 6. Andreasson 2:14:54,9, 7. Frederiksson (všichni Švéd.) 2:14:58,3, 8. Cattaneo (It.) 2:15:20,0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články