Hlavní obsah

Při tréninku v Kitzbühelu si zlomil nohu další sjezdař

KITZBÜHEL

Po úterním vážném zranění Ondřeje Banka si ve středu na extrémně těžké sjezdovce v Kitzbühelu zlomil nohu další závodník. Při druhém tréninku na sjezd Světového poháru skončil po pádu v ochranných sítích domácí lyžař Andreas Buder a rovněž s frakturou holeně ho vrtulník dopravil do nemocnice. Stejně jako Bank má i čtvrtý muž průběžného pořadí sjezdu po sezóně.

Článek

Vinou teplého počasí se jelo na rozměklé trati, která byla podle americké hvězdy Bodeho Millera špatně připravená. "Pořadatelé se příliš nenamáhali s tím, aby trať pořádně upravili. Trochu mě to zklamalo, zvlášť když pro řadu sjezdařů je Kitzbühel jedním z vrcholů sezóny," prohlásil vítěz nedělního sjezdu ve Wengenu.

Organizátoři po středě zrušili závěrečný trénink plánovaný na čtvrtek, aby šetřili sjezdovku. Podle předpovědi počasí má totiž pršet.

Ředitele závodu Petera Obernauera Millerova kritika překvapila. "Dělali jsme, co bylo v našich silách, ale počasí neovlivníme. V Bormiu to vypadalo stejně, ale nepamatuji si, že by si tam Bode stěžoval poté, co vyhrál," uvedl Obernauer. Miller byl ve středečním tréninku patnáctý.

Defago porazil o šest setin sekundy krajana Cucheho

Nejrychleji sjel proslulou sjezdovku Švýcar Didier Defago. Ten porazil o šest setin sekundy krajana Didiera Cuche, jenž vyhrál úterní trénink.

Středeční trénink musel být několikrát přerušen kvůli pádům lyžařů, všichni kromě Budera však vyvázli bez vážnějšího zranění. Již 68. ročník slavných závodů na Hahnenkammu odstartuje v pátek superobří slalom, v sobotu je v plánu sjezd a v neděli slalom.

O tom, že kitzbühelská trať neodpouští chybu, se přesvědčili i další lyžaři a trénink musel být znovu několikrát přerušen. Ostatní však vyvázli bez vážnějšího zranění.

Nejrychleji zvládl sjezd stejně jako v úterý člen favorizované švýcarské reprezentace, tentokrát ale Didier Defago. Úterního vítěze Didiera Cuche porazil o šest setin sekundy. Další z favoritů Rakušan Michael Walchhofer zajel pátý čas, Američan Bode Miller byl patnáctý.

2. trénink na sjezd SP v Kitzbühelu
1. Defago 1:57,63, 2. Cuche (oba Švýc.) -0,06, 3. Dalcin (Fr.) -0,91.

Reklama

Související témata: