Hlavní obsah

Do Kanady odjeli jen Koukal, Šperl a Kožíšek, Bauer trénuje na Mísečkách

PRAHA

Bez vedoucího běžce průběžného pořadí Světového poháru Lukáše Bauera odletěl trojlístek českých lyžařů ve složení Martin Koukal, Dušan Kožíšek a Martin Šperl k dalšímu pokračování seriálu do kanadského Canmore. Program čtyř závodních dnů v Kanadě začne v úterý 22. ledna skiatlonem žen na 15 kilometrů.

Článek

"Bauer se doléčil z nemoci a od čtvrtka se připravuje na závěr sezóny společně se zbytkem reprezentačních týmů dospělých i juniorů na Horních Mísečkách. Bauerovým tréninkovým partnerem je Jakš, jenž podobně jako Aleš Razým ladí výkonnost na únorové mistrovství světa juniorů v polském Szczyrku," vysvětlil ředitel svazového úseku běhu na lyžích Čestmír Skrbek.

Ženský tým nebyl pro zámořskou misi nominován. „Částečně je to z výkonnostních důvodů. Druhým důvodem je, že mladé závodnice jako Eva Nývltová a Eliška Hájková také finišují přípravu na juniorský šampionát, který pro ně znamená vrchol letošní sezóny,“ dodal pro Sport.cz Skrbek. Naděje českého běhu na lyžích odjíždějí na MS 1. února.

V Canmore, které leží v kanadské provincii Alberta zhruba sto kilometrů od Calgary, jsou v rámci Světového poháru na programu vedle skiatlonu dva závody ve sprintu, muži navíc poběží 15 kilometrů volně a ženy 10 km stejnou technikou. "Na sprinty se bude specializovat Kožíšek, Koukal se Šperlem poběží skiatlon a volnou patnáctku," doplnil Skrbek.

Program SP v běhu na lyžích v kanadském Canmore
22.1.: 11:00 skiatlon Ž 2x7,5 km, 12:30 skiatlon M 2x15 km
23.1.: sprint klasicky Ž, M 1,2 km (10:00 kvalifikace, 12:30 finále)
25.1.: 11:00 Ž 10 km volně, 12:30 M 15 km volně (intervalový start)
26.1.: sprint volně Ž, M 1,2 km (10:00 kvalifikace, 12:30 finále)
Uvedené časy v místním časovém pásmu, tj. SEČ - 8h.

Reklama

Související témata: