Hlavní obsah

Biatlonisty sužují před blížícím se mistrovstvím světa problémy

PRAHA

Necelé tři týdny před vrcholem sezóny, mistrovstvím světa ve švédském Östersundu, sužují české biatlonisty problémy. Reprezentanti se zatím střelecky i běžecky trápí, lídr týmu Michal Šlesingr vypadl z elitní třicítky ve Světovém poháru a navíc ještě onemocněl zkušený Roman Dostál. Biatlonistům se kvůli nedostatku sněhu hroutí i plán závěrečné přípravy před šampionátem.

Článek

Zatímco před rokem získal Šlesingr na tratích v italské Anterselvě stříbro a bronz z mistrovství světa, v minulých dnech mu oblíbené místo přineslo trápení. Rodák z Ústí nad Orlicí si na Apeninském poloostrově připsal jediný bod za třicáté místo ve sprintu a opustil elitní třicítku hodnocení SP.

Kvůli únavě a problémům s lyžemi navíc Šlesingr vynechal závěrečný závod s hromadným startem. "Michal není v pohodě ani běžecké, ani střelecké a navíc prožívá velké trápení s lyžemi," posteskl si na webových stránkách biatlonistů kouč Vlastimil Vávra s tím, že Šlesingr možná po sezóně dokonce změní značku lyží.

Čeští reprezentatni se v poslední době trápí 

Trápení se nevyhnulo ani dalším reprezentantům. Také ženské jednička Zdenka Vejnarová vypadla z elitní třicítky, forma se nedaří ustálit ani Zdeňku Vítkovi, který v pátek doběhl až na 71. příčce. Spokojený tak může být pouze Jaroslav Soukup, jenž si připsal osobní maximum díky jedenáctému místu ve sprintu.

Právě to ho ve Světovém poháru vyneslo za Šlesingra a Vítka, čímž si jako třetí nejlepší Čech zajistil účast v Östersundu. O dvou zbývajících místech pro MS se rozhodne po posledním nominačním závodě během soustředění v rakouském Obertilliachu. Zálusk na letenku do Švédska si dělá trio Ondřej Moravec, Tomáš Holubec a Roman Dostál, kterého ovšem postihlo infekční onemocnění. "Ihned odjíždí z Obertilliachu za naším lékařem Martinem Smetanou. Antibiotika jej zřejmě neminou," litoval Vávra.

Po společném soustředění mužského i ženského výběru v Obertilliachu měli biatlonisté zamířit na závěrečnou přípravu do Thorsby, jenže švédské zimní středisko bojuje s nedostatkem sněhu. "Sníh tam mají pouze v tunelu, a tak hledáme alternativu. Možná se jí stane Hochfilzen v Rakousku," dodal Vávra.

Reklama