Hlavní obsah

Suverénka obřích slalomů Karbonová si zlomila kůstku v ruce

MILÁN

Nejlepší lyžařka obřích slalomů této sezóny Italka Denise Karbonová se zranila při středečním tréninku. Ve středisku Pozza di Fassa v Dolomitech si zlomila kůstku v levé ruce, ale není vyloučeno, že o víkendu při pokračování Světového poháru nebude v německém Ofterschwangu chybět.

Článek

Podle informací italského lyžařského svazu si Karbonová přivodila zranění při pádu. Nedělní slalom už odepsala, ale je odhodlána v sobotu absolvovat svou hlavní disciplínu. "Byla to smůla, víc k tomu není co dodat," prohlásila Karbonová.

Na zraněný palec dostane ortézu, která jí umožní bez větších bolestí držet hůlku. Proto počítá s tím, že v sobotu bude na startu. "Doktoři mě uklidnili a dnešní incident mi nesebral ze rtů úsměv. V sobotu budu na trati," ujistila ve středu Karbonová.

Sedmadvacetiletá Italka vyhrála úvodní čtyři obří slalomy včetně Špindlerova Mlýna, až před necelými dvěma týdny v Mariboru její vítězná série skončila. Třetím místem nicméně dosáhla na stupně vítězů a suverénně míří za malým křišťálovým glóbem. V pořadí celého Světového poháru je devátá.

Reklama