Hlavní obsah

Skikrosař Kraus ve finále X-Games spadl

ASPEN/PRAHA

Skvěle rozjeté finále prestižních zámořských závodů X-Games skončilo pro českého skikrosaře Tomáše Krause smolně. V boji o své první stupně vítězů na akci přezdívané olympiáda extrémních sportů spadl zhruba ve čtvrtině trati. Závod vyhrál Američan Rahlves před Stanley Hayerem reprezentujícím Kanadu.

Článek

Po tradičně skvělém startu se vítěz všech tří letošních závodů Světového poháru dostal do čela, ale v souboji tělo na tělo na jednom ze skoků se na něj natlačil čtyřnásobný olympionik ve sjezdovém lyžování Puckett a Kraus souboj neustál. Děčínský lyžař, který byl v kvalifikaci devátý a ze semifinále prošel jako druhý, však pád přestál bez viditelných následků.

Na trati s velkými skoky už předtím skončili v ochranných sítích a museli být ošetřováni i favorizovaní Švéd Lewen a Francouz Gavaggio. Pro vítězství si dojel další bývalý vynikající sjezdař Daron Rahlves, těsně za ním byl Stanley Hayer - kanadský skikrosař, který ještě minulou sezónu odjezdil v českých barvách. Mezi ženami obhájila titul Francouzka Davidová.

Ve snowboardcrossu vypadl druhý český zástupce na X-Games Michal Novotný ve čtvrtfinále, vyhráli Američané Holland a stříbrná z turínské olympiády Jacobelisová.

X-GAMES 2008:
Skikros - muži:
1. Rahlves (USA), 2. Hayer (Kan.), 3. Puckett (USA)... 6. Kraus (ČR)
Snowboardcross - muži:
1. Holland (USA) 93,48, 2. Schairer (Rak.) 93,81, 3. Speiser (Něm.) 95,80, ... Novotný (ČR) vyřazen ve čtvrtfinále

Reklama