Hlavní obsah

Potvrzeno: skoky na lyžích v Liberci budou

LIBEREC

Generálka je potvrzena! Přes trable se test rok před lyžařským mistrovstvím světa v Liberci uskuteční. Alespoň ten skokanský. Koudelka, Janda a spol. mohou na domácím můstku povstat z výsledkového průměru Světového poháru.

Článek

Pořadatelé v pátek potvrdili lyžařské federaci, že pro dva večerní závody 8. a 9. února bude vše připraveno, i když je trápí nedostatek sněhu a tento týden jim situaci zkomplikoval i sesuv půdy, který se zastavil u dopadové plochy. „Máme připravený můstek, pokračujeme v přípravě dopadové stráně,“ sdělila prezidentka organizačního výboru Kateřina Neumannová.

Na Ještědu už se v mrazu opět uměle zasněžovalo. „Dlouho to vypadalo, že se proti nám postavila sama příroda, teploty v posledních 14 dnech byly vysoké, pršelo, a to nejen v Liberci, ale také nahoře, na Ještědu,“ poznamenala Neumannová. Utržený kus stráně pořadatelé do úterního začátku tréninků zajistí, aby nikoho neohrozila. „Věřím, že se nám to podařilo vyřešit. Snad nic nebrání tomu, aby na diváky čekala jedinečná podívaná, večerní skoky celé atmosféře jen přidají,“ uvedla Neumannová.

O víkendu má pořadatelům počasí přát. „Má mrznout, což umožní výrobu sněhu,“ řekl mluvčí organizačního výboru Zdeněk Soudný. V provozu má už být i zkolaudovaná lanovka pro skokany. Ale po neděli má přijít rázné oteplení. To může ohrozit běžecké a sdruženářské podniky plánované týden po skokanské zkoušce. Kapacitu ještědského areálu dosud nelze zcela naplnit, diváky do nedokončené části z bezpečnostních důvodů nevpustí. Vstupenky pro ty, kteří chtějí mít jistotu, že se do hlediště vejdou, jsou v předprodejích Ticketpro. V den závodu pak před areálem.

Reklama

Související témata: