Hlavní obsah

Místo skiatlonu se na SP v Liberci poběží 10 a 15 km volně

LIBEREC

Místo skiatlonu by se příští týden na Světovém poháru v běhu na lyžích v Liberci měly konat závody na 10 kilometrů volnou technikou žen a 15 kilometrů volnou technikou mužů. Organizační výbor v čele s prezidentkou Kateřinou Neumannovou se na tom v pátek ráno dohodl se šéfem běžeckého úseku Mezinárodní lyžařské federace Jürgem Capolem.

Článek

"Dnes ráno jsme se tak s Jürgem dohodli s tím, že v případě nutnosti by se to mohlo ještě změnit. Ale to je málo pravděpodobné," řekla ČTK Neumannová. Závody v běhu na lyžích a severské kombinaci na Ještědu a ve Vesci ohrožuje teplé počasí a akutní nedostatek sněhu, pořadatelé se přesto rozhodli je uspořádat. "Program sdruženářů upřesníme až příští týden, nejspíš ve středu," uvedla Neumannová.

"Jsme moc rádi, že se tyto závody nakonec budou moci uskutečnit. Sice nám nepřeje počasí, ale organizační výbor odvádí dobrou práci a jsem si jist, že tratě připraví dobře," prohlásil Capol v tiskové zprávě. "Změna programu kvůli nedostatku sněhu byla nutná," dodal. Původně se měl jet skiatlon, ale k tomu jsou potřeba dva nezávislé okruhy.

Chybějící sníh do běžeckého areálu ve Vesci chtějí organizátoři v příštích dnech svážet z Jizerských hor a připraví okruh dlouhý 2,5 kilometru. K tomu je potřeba navézt na tratě zhruba 10 000 kubíků sněhu. "Dnes jsme vše vyzkoušeli, zítra to vypukne naostro," informovala Neumannová. Série závodů Světového poháru, které jsou pro Liberec generálkou na mistrovství světa v příštím roce, začala v pátek na ještědském můstku závody ve skocích.

Příští týden v sobotu by závod mužů na 15 kilometrů volnou technikou měl začít v 10:15, ženy by se měly vydat na trať ve 14:00. Nedělní sprint dvojic se má uskutečnit podle původního plánu.

Reklama