Hlavní obsah

Skokan to nezabalil, má velký cíl

Dochází na úřad práce, nebo studuje. K tomu Borek Sedlák i skáče na lyžích. Občas mu při nezdarech zahlodalo v mysli, že s tím skončí. „Ještě že jsem to neudělal,“ oddechl si, když se o víkendu prodral poprvé do dvacítky v pořadí závodu Světového poháru.

Foto: Ondřej Lazar Krynek - skoky.net

Skokan na lyžích Borek Sedlák

Článek

Povedlo se mu to na domácím můstku na Ještědu. „O to větší mám radost. Měl jsem tady spolužáky, přítelkyni, otce i babičku – těm všem jsem se mohl předvést,“ líčil po životní bitvě a 17. místě mezi elitou šestadvacetiletý lyžař.

Dlouhé minuty si jako momentálně vedoucí závodník užíval pózování, když se mu náramně povedl druhý skok. „Radši bych tam stál v jiné pozici, kdyby nahoře čekali třeba už jen tři skokani,“ zasnil se, ale i tak si vychutnával chvíle, jaké dosud nezažil.

Léta se pral o místo v Dukle, v reprezentaci. Často marně. „Po minulé zimě jsem chtěl končit. Už podruhé. Podobně jako před minulou olympiádou, tehdy z toho nakonec pro mě byla nejlepší sezóna,“ ohlížel se.

Má být inženýrem

Po závodě šel děkovat slovinskému kouči reprezentačního B-týmu Matjaži Županovi. „Hodně jsem s ním probíral, co a jak dál. Pomohl mi a nakonec jsem do toho zase šel,“ líčil.

Nezabalil to, uchýlil se opět i ke studiu na liberecké univerzitě. Má být inženýrem. A doufá, že i aktérem mistrovství světa. „Studuju a docela si užívám život,“ netajil spokojenost.

Nepostavil si malý cíl. „Nechci bojovat jen o místo v družstvu, ale o co nejvyšší pozice na šampionátu,“ pravil a přijal i vytoužený cíl celého týmu. „Medaile! I náš fyzioterapeut vidí jako své poslání dostat nás k ní.“

Reklama