Hlavní obsah

Česká smíšená štafeta se do desítky nevešla

ÖSTERSUND/PRAHA

Přání smíšené štafety dostat se mezi deset nejlepších zůstalo na biatlonovém mistrovství světa ve Švédsku nesplněno. Na konečném dvanáctém místě se podepsal především slabší běžecký výkon žen i jejich pět dobíjení při střelbě vleže. Česko ale postavilo nejmladší štafetu v celém startovním poli s věkovým průměrem sotva 23 let.

Článek

„Pro juniorku Veroniku Vítkovou bylo těžké držet na prvním úseku tempo, přesto předávala devátá. Na Zdence Vejnarové se ale projevilo, že po nemoci chybí jejímu běhu švih i dynamická síla. K tomu se přidala zaváhání obou holek při první zastávce na střelnici,“ hodnotil pro web biatlon.cz rozpačitý výkon ženské části štafety trenér Ondřej Rybář.

Doznívající viróza Rezlerové mu ale neumožnila postavit lepší složení. Čeští muži se pak už jen snažili posunout se ze třinácté příčky. „Ondra Moravec jel výborně a rychle se dostal přes Ukrajince. Na lyžích vypadal dobře, taky střelbu stabilizoval. Další zlepšení pozice se od něj ani od finišimana Jardy Soukupa očekávat nemohlo, byly tam veliké rozestupy,“ doplnil trenér mužů Vlastimil Vávra, jenž Šlesingra s Vítkem šetřil pro zítřejší vytrvalostní závod.

Německo se dočkalo zlata z poslední disciplíny, v níž velmoc biatlonu ještě na MS netriumfovala. Klíčový náskok vytvořila Neunerová, jež na druhém úseku šla do čela a Birnbacherovi předávala s téměř minutovou převahou. Finiš vítězů obstaral Greis, který úvodní individuální závody vynechal kvůli nemoci, ale pohodlné vedení dovezl až do cíle.

Stříbro senzačně připadlo Bělorusku a bronz zachránil Rusku na posledním úseku absolutně nejrychlejší Jarošenko, jenž vytáhl štafetu ze sedmé příčky, kam padla po Kruglovově trestném okruhu. Domácí dělily od medaile čtyři sekundy, Česko by k obhajobě 8. místa muselo být o minutu rychlejší.

MS v biatlonu - smíšená štafeta:
1. Německo (Buchholzová, Neunerová, Birnbacher, Greis) 1:12:20,5 (0 tr. okruhů), 2. Bělorusko (Kalinčiková, Domračevová, Valjullin, Novikov) -52,6 (0), 3. Rusko (Slepcovová, Něupokojevová, Kruglov, Jarošenko) -1:02,9 (1), 4. Švédsko -1:06,8 (0), 5. Itálie -1:24,9 (0), 6. Polsko -1,44,5 (1), ...12. ČR (Vítková, Vejnarová, Moravec, Soukup) -3:48,9 (0).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články