Hlavní obsah

Český svaz biatlonu se přihlásil o pořádání mistrovství světa

ÖSTERSUND

Český svaz biatlonu a Nové Město na Moravě se v dějišti mistrovství světa Östersundu oficiálně přihlásily do boje o pořádání světového šampionátu v roce 2012, nebo 2013. Ve Švédsku potvrdily o víkendu Mezinárodní biatlonové unii IBU svůj zájem o vrcholnou soutěž také německý Ruhpolding a Oslo. Rozhodnutí o pořadatelích padne na podzimním kongresu IBU v Praze.

Článek

"Udělali jsme první kroky ke kandidatuře a myslím si, že jsme naše plány velmi dobře prezentovali," řekl ČTK po návratu ze Švédska předseda organizačního výboru chystaného mistrovství světa Jiří Hamza, který se jednání zúčastnil společně s prezidentem Českého svazu biatlonu Václavem Fiřtíkem.

Pořadatelé z Norska a Německa podle něj s účastí české výpravy na prezentaci chystaného šampionátu nepočítali. "Byli trochu zaskočeni, když nás v Östersundu uviděli. Všechno se ale bude odehrávat až v zákulisí před jednáním pražského kongresu IBU," řekl Hamza.

Oslo i Ruhpolding se podle něj považují za horké favority. "Ale věřím, že jedno ze dvou mistrovství světa dokážeme přivést do České republiky. A na konci se budeme smát my," dodal Hamza.

Nové Město na Moravě předloni neuspělo s kandidaturou na mistrovství světa v roce 2011, přednost dostal Chanty Mansijsk. Česká kandidatura tehdy obdržela při volbě 20 hlasů, ruský konkurent jich dostal 27. V Novém Městě se po nynějším šampionátu v Östersundu uskuteční od 20. do 24. února mistrovství Evropy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články