Hlavní obsah

Závod s hromadným startem nahradí při SP sdruženářů sprint

Místo závodu s hromadným startem na 10 km se v pátek při podniku Světového poháru v severské kombinaci v Liberci pojede sprint. Pořadatelé se na tom ve středu dohodli se zástupci Mezinárodní lyžařské federace. Víkendový program sdruženářů zůstává nezměněn, v sobotu je na programu individuální závod Gundersenovou metodou na 15 km, v neděli pak opět sprint na 7,5 km. Skákat na Ještědu se bude vždy na velkém můstku.

Článek

Zatímco nový program sdruženářů je podle mluvčího Zdeňka Soudného definitivní, dál jednat se bude zřejmě o závodech v běhu na lyžích. Původně zrušený skiatlon nahradily sobotní závody na 10 km (ženy) a 15 km (muži) volnou technikou, i to se však ještě podle Soudného slov může změnit. V neděli je připraven týmový závod ve sprintu, který se s největší pravděpodobností uskuteční podle původního plánu.

Sníh se na okruh ve Vesci už několik dní dováží z Jizerských hor, za což jsou pořadatelé zejména od ochránců přírody kritizováni. Připraven bude zřejmě okruh dlouhý 2,5 kilometru, k čemuž bylo potřeba navézt na tratě zhruba 10.000 kubíků sněhu. Série závodů Světového poháru jsou pro Liberec generálkou na mistrovství světa v příštím roce.

Reklama

Související témata: