Hlavní obsah

Sdruženáři Portyk a Vytrval byli desátí ve sprintu dvojic v Lahti

Sdruženáři Tomáš Portyk a Jan Vytrval skončili desátí ve sprintu dvojic na Světovém poháru v Lahti. Poslední týmový závod sezony ve Finsku vyhrál po skoku vedoucí pár Jörgen Graabak, Jarl Magnus Riiber, který ovládl i první sprint v lednu ve Val di Fiemme. Spolu s norskými favority obsadili stupně vítězů Němci Manuel Faisst s Terencem Weberem a Vinzenz Geiger s Johannesem Rydzekem.

Foto: Lehtikuva, Reuters

Norský sdruženář Jarl Magnus Riiber v akci.

Článek

Čeští sdruženáři figurovali na desátém místě už po dopolední skokanské části. Do běhu na 2x7,5 kilometru startovali s mankem 2:08 minuty, v cíli nakonec na vítězné duo ztráceli 2:27,5.

Suverén sezony Riiber, jenž už má jistý křišťálový glóbus za celkové vítězství v SP, se podílel i na 15. norském vítězství v dosavadních 17 závodech. Třináctkrát triumfoval v individuální soutěži, po jedné výhře má ze sprintu dvojic a ze závodu družstev. Porazit ho dvakrát dokázal jen Geiger, v obou případech byl Riiber druhý.

Závod SP v severské kombinaci v Lahti (Finsko) - sprint dvojic:
1. Graabak, J. M. Riiber (Nor.) 29:06,3
2. Weber, Faisst -28,1
3. Rydzek, Geiger (všichni Něm.) -30,8
4. Andersen, Björnstad (Nor.) -37,4
5. Klapfer, Fritz -45,1
6. Orter, Jöbstl (všichni Rak.) -45,9,
...10. Portyk, Vytrval (ČR) -2:27,5.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články