Hlavní obsah

Pořadatelé SP se obávají sabotáží a zesílili ostrahu ve Vesci

LIBEREC

Sabotáže militantních ekologických aktivistů v lyžařském areálu v Liberci-Vesci se obávají pořadatelé Světových pohárů v běhu a severské kombinaci. Ve Vesci proto zesílili bezpečnostní opatření, při střežení areálu pomůže ochrance také česká a městská policie. Ve čtvrtek to oznámil mluvčí SP Zdeněk Soudný.

Článek

"Získali jsme informace, že by tratě ve Vesci mohly být skutečně v ohrožení," dodal Soudný. Další podrobnosti neuvedl. V Liberci při Světových pohárech slouží stovky policistů a na ostrahu areálu ve Vesci mají dostatek sil.

Mluvčí severočeské policie Jana Matonohová ČTK řekla, že policisté zatím nemají o případném útoku žádné signály. Přesto byla přijata přísnější bezpečnostní opatření. "Mezi nimi je zesílený výkon bezpečnostní agentury, městské policie i Policie ČR, navíc areál zůstane celou noc osvětlený," uvedla.

Ve Vesci během téměř měsíční oblevy roztál téměř všechen nastříkaný technický sníh. Pořadatelé SP v uplynulých dnech navezli na 1,9 kilometru dlouhý okruh přírodní sníh z Jizerských hor.

Vyhrnuli ho ale i z louky na Jizerce v druhé zóně chráněné krajinné oblasti, porušili zákon a hrozí jim pokuta až dva milióny korun. Ochráncům přírody a mnoha lidem v Jizerských horách vadily i stovky těžkých nákladních aut, která projížděla se sněhem na korbách přes města a obce.

Reklama

Související témata: