Hlavní obsah

Koukal se v Liberci vrací do SP, chce být do desítky

Návrat do Světového poháru po tréninkové pauze čeká o víkendu v Liberci běžce na lyžích Martina Koukala. Český závodník po podniku v kanadském Canmore vynechal závody v estonském Otepää a připravoval se ve vysokohorském prostředí v italském Livignu. „Trénink jsem potřeboval, přece jen nemám takový základ z léta a podzimu,“ prohlásil pro Sport.cz mistr světa z roku 2003.

Článek

Koukal naskočil do sezóny kvůli rekonvalescenci po operaci ramene až při Tour de Ski, s celkovým dvanáctým místem mohl být ale po právu spokojený. Náročný program seriálu, v němž triumfoval Lukáš Bauer, ale přece jen zanechal své následky.

„Trénink jsem potřeboval, nemám takový základ z léta a podzimu a absolvoval jsem náročné závodní vytížení včetně Tour de Ski a podniků v Kanadě. Před závěrem Světového poháru byla pauza vyplněná tréninkem důležitá. Byla to vlastně poslední možnost připravit se na finále sezóny,“ uvedl devětadvacetiletý závodník po pátečním tréninku před závody ve veseckém areálu.

Se soustředěním v Livignu byl rodák ze Žďáru nad Sázavou spokojený. „Trénink se dařil, byly ideální podmínky. Cítím se dobře, i když je to na hraně. Na druhou stranu jsem totiž poměrně unavený, ale zítra by to mělo být lepší,“ podotkl Koukal.

V pátek ráno se svezl na lyžích na Bedřichově v Jizerských horách a odpoledne vyzkoušel s ostatními členy české reprezentace tratě v areálu ve Vesci. Trasa z navezeného sněhu jej podobně jako ostatní závodníky nenadchla, přesto ale věří, že rozšíří své bodové konto, které jej řadí na 29. příčku průběžného hodnocení SP. „Doufám, že to půjde, do závodu jdu s cílem být v první desítce,“ říká Koukal.

Reklama