Hlavní obsah

Hančíková vyhrála juniorské MS v lyžařském orientačním běhu

DOSPAT

Hana Hančíková obhájila titul juniorské mistryně světa v lyžařském orientačním běhu. V bulharském Dospatu vyhrála páteční sprint na 3,1 km se suverénním náskokem 57 sekund před Švédkou Christinou Lovaldovou-Hellbergovou. V závodě na klasické trati skončila Hančíková těsně za medailovými pozicemi.

Článek

Závod ve sprintu české juniorce svědčí. Stejně jako loni v Rakousku i letos v Bulharsku Hančíková na nejkratší trati triumfovala. "Věřila jsem v dobrý výsledek a v duchu si přála obhájit titul. V lese jsem předjela tři závodnice, tak jsem tušila dobrý výsledek, ale tak velký náskok mne překvapil," řekla zlatá medailistka spolupracovnici ČTK.

Jen tři sekundy od bronzové medaile skončila ve sprintu další česká reprezentantka Simona Karochová. Hančíková byla rovněž čtvrtá na klasické trati, od zlaté medaile ji přitom po 11,5 kilometru dělilo jen 52 sekund. Vyhrála Ruska Alena Čukarjovová.

V závodech juniorů byl z Čechů nejlepší Marek Pospíšek, který obsadil 13. místo ve sprintu a patnácté na klasické trati.

Reklama