Hlavní obsah

Akrobatický skokan Vokatý byl v EP druhý, Konopová třetí

NAUDERS

Životního úspěchu dosáhl český akrobatický skokan na lyžích Lukáš Vokatý v sobotním závodu Evropského poháru v rakouském městě Nauders. Poprvé v kariéře se dostal na stupně vítězů, porazil ho pouze Denis Osipau z Běloruska. Úspěch českých barev podtrhla třetím místem Martina Konopová, pro kterou to rovněž byly první stupně vítězů v EP.

Článek

"Je to neuvěřitelné," řekl Vokatý, dosud nejlépe šestý a sedmý muž EP předloni v Bělorusku. Do elitní desítky v EP se dosud jinak nedostal. "Předvedl jsem neskutečně vyrovnané skoky," uvedl muž, který dřív jezdil v boulích, ale pod vedením Pavla Landy se snaží navázat na úspěchy olympijského vítěze Aleše Valenty.

V sobotu předvedl dvě dvojná salta, první s jedním a druhé s dvěma vruty. Do vody už umí i trojná salta a jde výkonnostně nahoru. "Pro mě to je obrovská výhra, spousta lidí nevěřila, že bych mohl něco takového dokázat," radoval se Vokatý.

Nyní zvažuje účast při závodu SP v březnu v Davosu. "Ale zatím se spíš kloním k tomu, že budu sbírat zkušenosti a body v Evropě," uvedl.

Muži:
1. Osipau (Běl.) 183,20, 2. Vokatý (ČR) 176,95, 3. Gustik (Běl.) 174,85.
Ženy:
1. Schaererová (Švýc.) 132,87, 2. Husková (Běl.) 119,28, 3. Konopová (ČR) 118,63.

Reklama