Hlavní obsah

Norští skokani vyhráli týmovou soutěž ve Willingenu

WILLINGEN

Norští skokani na lyžích vyhráli závod Světového poháru družstev v německém Willingenu. Druzí skončili se ztrátou 17 bodů Finové, třetí bylo kvarteto Rakušanů. Češi se do druhého kola určeného pro osm nejlepších týmů nedostali, když jim na deváté pozici chybělo 15 bodů.

Článek

Nejdelší skok v sobotu z českých reprezentantů předvedl Antonín Hájek, jenž dolétl na značku 133,5 metru. O jeden metr kratší byl skok Borka Sedláka, nedařilo se zato Romanu Koudelkovi ani Janu Maturovi.

Do druhé fáze závodu vstupovali z první pozice Norové, kteří triumfovali už v úvodní týmové soutěži sezony v Kuusamu. Vyrovnané kvarteto Björn Einar Romören, Anders Bardal, Tom Hilde a Anders Jacobsen ani jeden skok nepokazilo a udrželo svůj náskok až do konce. Nejdelší skok dne 145 metrů předvedl Fin Harri Olli, v druhém kole jej napodobil Romören.

V neděli je na programu ve Willingenu závod jednotlivců, do kterého se z páteční kvalifikace probojovali Koudelka a Hájek.

Výsledky:
1. Norsko (Romören, Bardal, Hilde, Jacobsen) 1052,4, 2. Finsko (Happonen, Olli, Hautamäki, Ahonen) 1035,4, 3. Rakousko (Kofler, Koch, Schlierenzauer, Morgenstern) 999,4, 4. Rusko 947,3, 5. Německo 893,2, 6. Slovinsko 887,1, ...9. ČR (Hájek, Sedlák, Matura, Koudelka) 432,9.

Reklama