Hlavní obsah

Sprint sdruženářů byl v Liberci kvůli větru znovu zrušen

LIBEREC

Kvůli silnému větru byl v neděli na Světovém poháru v Liberci zrušen sprint sdruženářů. Plánované jedno kolo skoku závodníci v severské kombinaci dvakrát zahájili, ale ani jednou nedokončili. Stejně jako v pátek se tak nakonec sprint neuskuteční.

Článek

Sdruženáři si tak generálku na mistrovství světa, které se v Liberci uskuteční v příštím roce, příliš neužili. Páteční závod byl zrušen po sedmnácti skocích na Ještědu, další program znemožnil silný vítr.

Sobotní klání se rovněž nekonalo podle původního plánu, závodníci nejdříve absolvovali běh a až odpoledne se přesunuli na můstek. Závody zahájily ale opět kvůli větru s hodinovým zpožděním, nakonec jediné vítězství během víkendu slavil Nor Petter Tande, Čech Tomáš Slavík se radoval ze čtrnáctého místa.

Do nedělního takzvaného kvalifikačního sprintu měla postoupit nejlepší třicítka v součtu obou klání, jury však rozhodla do posledního libereckého podniku pustit nakonec všechny sdruženáře. První pokus nestihlo absolvovat pouze pět sdruženářů z padesáti a jury rozhodla o opakování kola. To stihlo odskákat 33 závodníků, ale proti dokončení byl opět vítr, takže na odpolední sprint na 7,5 kilometru ve Vesci už nedošlo.

Reklama