Hlavní obsah

Šlesingr zůstal jednu ránu od evropského titulu

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ

V roli favorita obstál a k radosti téměř tří tisícovek diváků získal Michal Šlesingr vysněnou medaili. Přestože na stavu číslo 17 minul sedmnáctou ranou terč, stal se ve středu vicemistrem Evropy. „Tu symboliku jsem si uvědomil až po závodě. Jsem za stříbro rád, ale mohl vyjít titul," říkal nejlepší český biatlonista současnosti po závodě.

Článek

"Při závěrečné střelbě to bylo hlavně o hlavě. Při odjezdu ze střelnice jsem pak tušil, že těch devatenáct sekund na Sikoru už nesjedu, protože jsme celý závod byli běžecky tak nastejno. Sice jsem se ke konci snažil zrychlit, ale to on dokázal taky,“ líčil Šlesingr.

První velký závod v domácím prostředí si užil. „Bylo příjemné být středem pozornosti a slyšet bouřit tribuny. Nervózní jsem nebyl,“ říkal nejlepší český biatlonista, jenž na sobě už cítí únavu. „S nabitým programem mistrovství světa v minulém týdnu se to přece jen nasčítalo. Měl jsem i obavy z rozbředlého sněhu na trati, ale přes noc přimrzlo, takže byl docela tvrdý podklad, dokonce se ve sjezdech dělaly ledové plotny,“ přiblížil Šlesingr.

Po třech bezchybných položkách se držel ve hře o medaili i Tomáš Holubec, jenže při závěrečné střelbě vstoje nakonec třikrát minul terč a bylo po nadějích: „Hodně jsem si za to nadával. Bohužel jsem si připustil tlak a udělal při střelbě školácké chyby. Bylo to hodně dobře rozjetý závod, o to více ten závěr mrzí.“ Smutný byl i Zdeněk Vítek, přitom kdyby udělal jen polovinu ze čtyř chyb, bral by cenný kov. „Běžecky to nebylo špatné, ale nějaké kdyby nemá cenu řešit. Prostě jsem při každé zastávce na střelnici jednou minul,“ uznal.

Reklama