Hlavní obsah

Koudelka nezvládl kvalifikaci na mistrovství světa v letech

OBERSTDORF

Nejlepší český skokan na lyžích této sezóny Roman Koudelka se překvapivě nepředstaví v závodě mistrovství světa v letech v Oberstdorfu. Osmnáctiletý reprezentant jako jediný z českého kvarteta nezvládl dnešní kvalifikaci, z níž do čtyřkolového závodu postoupilo čtyřicet skokanů.

Článek

Koudelka, jenž na mamutím můstku létal poprvé před měsícem v Harrachově, dnes dopadl pouze na značku 145 metrů a skončil čtvrtý od konce. Jeho zaváhání pomohlo do závodu Antonínu Hájkovi, který po výkonu 167 metrů obsadil poslední postupovou pozici.

Z českého kvarteta se dnes nejvíce dařilo Borku Sedlákovi. Ten doletěl na 190,5 m a byl klasifikován jako osmý. Do oficiálních výsledků se nezapočítávaly skoky nejlepších deseti závodníků Světového poháru, kteří měli účast zajištěnou předem.

V pátek se z můstku oberstdorfské "Šikmé věže" spustí také Jan Matura, jenž za let 182,5 m obsadil 18. pozici. Pátý člen českého týmu Martin Cikl vzhledem k možnosti startu čtveřice závodníků z jedné země může dostat šanci až v nedělní soutěži družstev.

Nejdelší let kvalifikace 207 metrů předvedl světový rekordman Björn Einar Romören z Norska.

Reklama

Související témata: