Hlavní obsah

Šlesingr vybojoval ve sprintu na mistrovství Evropy bronz

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ

Český biatlonista Michal Šlesingr ve čtvrtek vybojoval ve sprintu na 10 kilometrů na mistrovství Evropy v Novém Městě bronzovou medaili. Po druhém místě ve středečním vytrvalostním závodě tak získal na Vysočině další cenný kov. Sprint vyhrál po výborném běžeckém výkonu v závěrečném okruhu Rus Arťom Gusev, jenž měl v cíli náskok pouhých šest desetin sekundy před Norem Stianem Eckhoffem.

Článek

Šlesingr opět potvrdil roli favorita, i když vybíhal na trať už jako druhý. Po oteplení a ranním dešti byla trať hodně měkká a brala závodníkům rychle síly. Po polovině závodu byl Šlesingr čtvrtý se ztrátou 10,7 sekundy na favorizovaného Rusa Maxima Maximova, ten ale zcela propadl při druhé střelecké položce, kde minul čtyři terče a skončil až na 13. místě. Český reprezentant při druhé střelbě minul jednou.

"Jedna střela mimo mě mrzí, ale s výsledkem jsem spokojen," uvedl Šlesingr, jenž přiznal po náročném programu posledních dnů velkou únavu. "Nohy už necítím. Mám sice stíhací závod před sobotou dobře rozjetý, ale teprve se o svém startu rozhodnu. Rád bych pomohl v neděli štafetě," uvedl dvojnásobný medailista z loňského mistrovství světa.

Moravec po nepřesné ráně skončil na 28. místě

Zbývajícím českým reprezentantům se nedařilo. Ondřej Moravec po nepřesné poslední ráně na druhé položce skončil na 28. místě, Zdeněk Vítek netrefil šest terčů a obsadil 42. místo. O dvě místa za ním skončil Roman Dostál, který doplatil na horší běžecký výkon.

"Mohu být spokojen pouze s výkonem Michala Šlesingra, vydal se ze všech sil a hned v úvodu si vypracoval náskok," uvedl trenér Vlastimil Vávra.

Vítězný Gusev na sebe upozornil před šesti lety na juniorském mistrovství světa v Itálii, kde se dělil s Němcem Röschem o stříbrnou medaili. Šlesingr tehdy skončil čtvrtý. Od té doby se Rus na světové scéně příliš neprosadil. "Trať byla nesmírně těžká, v závěru jsem si sáhl na dno sil. Jsem rád, že se mi podařilo ztrátu na Eckhoffa smazat," uvedl.

Sprint:
Muži (10 km): 1. Gusev (Rus.) 26:33,3 (1 trestný okruh), 2. Eckhoff (Nor.) -0,6 (1), 3. Šlesingr (ČR) -23,6 (1), 4. Eberhard (Rak.) -30,4 (1), 5. Konovalov (Rus.) -52,7 (2), 6. Pryma (Ukr.) -54,4 (1),...28. Moravec -2:06,7 (2), 42. Vítek -3:03,8 (6), 44. Dostál (všichni ČR) -3:06,0 (4).

Reklama