Hlavní obsah

Čeští lyžaři doběhli ve Falunu třetí ve štafetě

FALUN

Čeští běžci na lyžích vybojovali třetí místo ve štafetě Světového poháru ve švédském Falunu a navázali na historický prosincový triumf z Davosu. Od dalšího prvenství je dělilo 1,7 sekundy. Kvarteto Martin Jakš, Lukáš Bauer, Jiří Magál a Martin Koukal tentokrát podlehlo dvěma norským týmům.

Článek

Finišman Koukal bojoval podobně jako v Davosu do poslední chvíle o vítězství, ale dnes neměl ve sprintu s norskými rychlíky šanci. Cílem jako první proběhl Petter Northug, úřadující mistr světa ve štafetě z loňského Sappora, těsně následován Tordem Aslem Gjerdalenem. Ten předvedl své sprinterské schopnosti už v sobotním skiatlonu, v kterém zle dotíral v cílové rovince na vítězného Lukáše Bauera.

Vedoucí muž Světového poháru dnes na druhém úseku opět potvrdil skvělou formu, když zaběhl nejrychlejší čas ze všech klasiků. Bauerovi se povedlo roztrhat vedoucí skupinu a Magálovi, který oproti závodu v Davosu vystřídal v sestavě Milana Šperla, předal štafetu na prvním místě s téměř dvacetisekundovým náskokem.

Do závěrečné bruslařské desítky však opět vyrážela pohromadě čtveřice běžců, v níž byli Koukal, dva Norové a Němec Tobias Angerer. Stříbrný medailista z olympijské štafety v Turíně v závěru odpadl a boj o stupně vítězů se zúžil na českého reprezentanta a norskou dvojici, která bojujícího Koukala těsně před cílem odsunula na třetí místo. Prvenství vybojovala norská "rezerva", elitní norské družstvo mělo před českými reprezentanty náskok sedmi desetin sekundy.

Štafeta 4x10 km:
1. Norsko II (Johnsrud-Sundby, Jespersen, Eilifsen, Northug) 1:40:18,2, 2. Norsko I (Svartedal, Hjelmeset, Östensen, Gjerdalen) -1,0, 3. ČR (Jakš, Bauer, Magál, Koukal) -1,7, 4. Německo -6,1, 5. Francie -45,2, 6. Finsko -46,7.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články