Hlavní obsah

Čeští skokané byli na MS v letech při výhře Rakouska šestí

Rakouští skokané se v Oberstdorfu stali poprvé v historii mistry světa v soutěži družstev v letech na lyžích. České kvarteto ve složení Antonín Hájek, Roman Koudelka, Jan Matura a Borek Sedlák obsadilo šestou pozici a o dvě příčky vylepšilo umístění z minulého šampionátu v Kulmu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek - skoky.net

Antonín Hájek

Článek

Rakušané se mohli opřít především o výkony zlatého a stříbrného z individuálního závodu Gregora Schlierenzauera a Martina Kocha. Favorizované kvarteto, které tvořili ještě Andreas Kofler a již jistý vítěz Světového poháru Thomas Morgenstern, zvítězilo naprosto suverénně o 76,3 bodu před Finskem. Obhájci zlata Norové byli už více než 100 bodů zpět na bronzové příčce.

Čerstvý letecký šampion Schlierenzauer předvedl nejdelší výkon dne úplně posledním pokusem v soutěži, když přistál na značce 217 metrů. Nejlepší dva skokané z individuálního šampionátu dnes předvedli oba lety za magickou hranici 200 metrů, což se kromě nich povedlo už jen Finovi Jannemu Happonenovi.

Z českého týmu dolétli nejdál do vzdálenosti 189,5 metru dvacátý muž ze soutěže jednotlivců Hájek a také Koudelka, jenž si alespoň částečně spravil náladu po neúspěchu v kvalifikaci na individuální závod. Po polovině soutěže patřilo Čechům dokonce páté místo, na něž se nakonec dostali o devět bodů Rusové.

MS v letech na lyžích:
1. Rakousko (Koch, Morgenstern, Kofler, Schlierenzauer) 1553,3 b., 2. Finsko (Happonen, Olli, Hautamäki, Ahonen) 1477,0, 3. Norsko (Romören, Bardal, Hilde, Jacobsen) 1453,2, 4. Německo 1361,7, 5. Rusko 1308,1, 6. Česko (Hájek, Koudelka, Matura, Sedlák) 1298,9.

Reklama