Hlavní obsah

Karbonová má po zrušeném závodu Křišťálový glóbus za obří slalom

ZWIESEL

Italská lyžařka Denise Karbonová v předstihu vyhrála Světový pohár v obřím slalomu. Závod v německém Zwieselu v této disciplíně plánovaný na neděli mezinárodní federace FIS kvůli nepřízni počasí a změnám v programu zcela zrušila a sedmadvacetiletá rodačka z Brixenu už nemůže o svůj náskok v čele průběžného pořadí přijít.

Článek

Před finálovým obřím slalomem v Bormiu vede hodnocení disciplíny o 181 bodů před druhou Rakušankou Elisabeth Görglovou. Má tak jistotu, že ke stříbrné a bronzové medaili z mistrovství světa získá poprvé v kariéře i malý Křišťálový glóbus.

Karbonová letos v obřím slalomu naprosto dominovala, vyhrála pět ze šesti závodů. Naposledy koncem ledna triumfovala v německém Ofterschwangu i se zlomeným palcem na levé ruce.

Obří slalom se měl původně ve Zwieselu jet v sobotu. Kvůli nepříznivé předpovědi počasí ho však pořadatelé už ve čtvrtek přesunuli na neděli a na sobotunaplánovali slalom. Ten však museli zrušit kvůli vichřici Emma a pokusí se ho uspořádat v neděli. Obří slalom byl zrušen bez náhrady.

Možnost, že by se závod na Javoru na německé straně Šumavy uskutečnil v pondělí, v sobotu šéf organizačního výboru Harald Haase vyloučil.

Reklama