Hlavní obsah

Vítěz SP ve skikrosu Kraus přidal třetí místo v Meiringenu

MEIRINGEN - HASLIBERG

Skikrosař Tomáš Kraus už jako jistý vítěz Světového poháru přidal v neděli ve švýcarském středisku Meiringen do své sbírky úspěchů bronzovou medaili. V předposledním závodu sezóny nestačil český reprezentant jen na vítězného Švéda Larse Lewena a Čechokanaďana Stanleyho Hayera.

Článek

Kraus si celkové prvenství zajistil již ve čtvrtek v Grindelwaldu rovněž ve Švýcarsku, kde mu stačilo k pojištění zisku křišťálového glóbu čtvrté místo. V neděli se vrátil na stupně vítězů, na nichž v této sezóně stanul zatím při svých čtyřech vítězstvích. Kraus po druhých místech v rozjížďce a ve čtvrtfinále vyhrál svoje semifinále, ale v závěrečné jízdě útočil na vítězství marně.

Lewen si zopakoval čtvrteční triumf a posunul se na druhé místo celkové klasifikace před Hayera. Bývalý český reprezentant, který se před touto sezónou vrátil do kanadského národního týmu, byl už na pódiu pro tři nejlepší počtvrté v sezóně, ale na vítězství stále čeká. Na Lewena nyní ztrácí čtyři body.

V kvalifikaci v neděli uspěl i Zdeněk Šafář, ale vypadl ve čtvrtfinále.

Poslední závod SP je na programu příští týden v Bormiu ve středisku Valmalenco, ale Kraus se již dříve nechal slyšet, že s největší pravděpodobností dá přednost závodům v Americe. V Itálii se nebude rozhodovat ani o celkové vítězce, protože v neděli se jí stala díky pátému vítězství v sezóně už popáté za sebou Ophelie Davidová z Francie.

Reklama