Hlavní obsah

Schlierenzauer má norský double, Češi v Oslu nebodovali

Rakouský skokan na lyžích Gregor Schlierenzauer dokonal v neděli svůj norský double na takzvaném severském turné, po pátečním závodě v Lillehammeru vyhrál i v Oslu na Holmenkollenu. Čeští reprezentanti korunovali nepříliš vydařené vystoupení na čtyřdílném turné ve Finsku a Norsku závodem bez bodového zisku.

Článek

Osmnáctiletý mistr světa v letech Schilerenzauer vyhrál poslední závod sezóny Světového poháru na velkém můstku s náskokem téměř devíti bodů před domácím Tomem Hildem, třetí byl další norský skokan Björn Einar Romören. Talentovaný Rakušan si čtvrtým triumfem v ročníku pojistil druhé místo v celkovém hodnocení SP za krajanem Thomasem Morgensternem, jenž v neděli skončil těsně pod stupni vítězů. Schlierenzauer se stal celkovým vítězem severského turné, za což dostal prémii 25.000 eur.

Do závodu v Oslu postoupili z pětice českých skokanů Antonín Hájek a Roman Koudelka a zůstali v prvním kole za elitní třicítkou. Jednadvacetiletý Hájek skočil 104,5 metru a obsadil 35. místo, o tři roky mladší Koudelka zaznamenal výkon o metr a půl kratší a byl klasifikován jako sedmatřicátý.

Světový pohár skokanů vyvrcholí od příštího pátku závody na mamutím můstku v Planici.

Reklama

Související témata: