Hlavní obsah

Ve finále Světového poháru byl zrušen i ženský sjezd

BORMIO

Ve finále Světového poháru v Bormiu se po úterním zrušení mužského sjezdu nejel ani závod žen. Italští pořadatelé ve středu dopoledne nejprve odložili start o dvě hodiny, příliš měkká sjezdovka po nočním sněžení je však nakonec donutila závod bez náhrady odvolat.

Článek

Malý křišťálový glóbus za celkové vítězství ve sjezdu SP si už s předstihem zajistila americká lyžařka Lindsey Vonnová. Ta vede s náskokem 157 bodů i průběžné pořadí Světového poháru, ale právě zrušení dnešního závodu její vyhlídky poněkud srazilo.

Její nejbližší konkurentky Maria Rieschová z Německa i Rakušanka Nicole Hospová, obhájkyně velkého glóbu, mají totiž zbývající disciplíny lepší. Ve hře je ještě 300 bodů. "Zatím jsem o celkovém prvenství ani nepřemýšlela, koncentrovala jsem se na sjezd. Musím bojovat, protože vím, že Maria a Nicole cítí šanci," prohlásila Vonnová.

Na sjezdovku Stelvio se těšila i Rieschová, zrušení závodu ji však nakonec ani moc nemrzelo. "Sjezd bych jela ráda, ale je samozřejmě lepší vyhnout se jakémukoli riziku. Horní část tratě mi ještě přišla v pořádku, ale potom k cíli byl sníh s každým metrem měkčí," prohlásila německá lyžařka, která v letošní sezóně získala malý glóbus za kombinaci.

Ve čtvrtek by se v Bormiu měly uskutečnit superobří slalomy.

Konečné pořadí sjezdu (po 9 závodech):
1. Vonnová (USA) 755 b., 2. Götschlová (Rak.) 448, 3. Janyková (Kan.) 390, 4. Pärsonová (Švéd.) 331, 5. Vanderbeeková (Kan.) 323, 6. Stygerová (Švýc.) 303.
Průběžné pořadí SP (po 32 z 35 závodů):
1. Vonnová 1263, 2. Rieschová (Něm.) 1106, 3. Hospová 1085, 4. Görglová 992, 5. Marlies Schildová (všechny Rak.) 980, 6. Pärsonová 955, ...15. Záhrobská 443, 91. Kurfürstová (obě ČR) 28.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články