Hlavní obsah

Snowboardistka Koukalová skončila ve finále SP osmá

VALMALENCO

Klára Koukalová obsadila ve čtvrtečním závěrečném závodu Světového poháru v snowboardcrossu osmé místo. Třiadvacetiletá závodnice prošla v italském Valmalenku až do semifinále a poprvé v životě se tak dostala do nejlepší desítky. Michal Novotný byl třiadvacátý.

Článek

Prvenství ve snowboardcrossovém hodnocení Světového poháru si zajistili Francouz Pierre Vaultier a Kanaďanka Maelle Rickerová.

"Paráda, jsem nadšená, že to konečně vyšlo," upozornila Koukalová na skutečnost, že se celý rok ani jednou nedostala z kvalifikace a až dnes jezdila čtyřčlenné vyřazovací jízdy. "Konečně jsem v šestnáctce. Jet na trati se soupeřkami je o dost zábavnější, než pořád jezdit na trati sama," řekla českým novinářům.

Novotný dnes vypadl v osmifinále a v celkovém pořadí SP skončil čtrnáctý. Ve Valmalenku zvítězil Polák Mateusz Ligocki, čtvrtý ve finále dojel stříbrný medailista z olympijských her Radoslav Židek ze Slovenska. Ženský závod vyhrála Švýcarka Sandra Freiová.

Český závodník doplatil paradoxně na skutečnost, že skvěle odstartoval, jenže soupeři se za ním na dlouhé rovince v druhé části tratě vyvezli. "Pak jsem jen koukal, jak mě převálcoval jeden, pak druhej," prohlásil Novotný. Podobně vypadl i na zámořských X-Games, proto uvažoval i o jiné taktice. "Ale na dalších místech pak je větší nebezpečí pádu," vysvětloval svou snahu jet první.

Výsledky - snowboardcross:
Muži: 1. Ligocki (Pol.), 2. Vaultier, 3. Valery (oba Fr.), ...23. Novotný (ČR).
Konečné pořadí SP (po 9 závodech): 1. Vaultier 5180, 2. Sivertzen (Nor.) 4180, 3. Fuchs (Rak.) 3440, ...14. Novotný 1650, 20. Bakeš 1290, 54. Heiník 100, 73. Fleisar 43, 78. Novák (všichni ČR) 33.
Ženy: 1. Freiová (Švýc.), 2. Žekovová (Bul.), 3. Maltaisová (Kan.), ...8. Koukalová, 23. Krejčová (obě ČR).
Konečné pořadí SP (po 9 závodech): 1. Rickerová (Kan.) 6090, 2. Jacobellisová (USA) 5700, 3. Franconová (Švýc.) 4710, ...21. Koukalová 890, 47. Krejčová 50.

Reklama