Hlavní obsah

Lyžařka Záhrobská dostala deset hektarů amazonského pralesa

PLANICA

Mistryně světa ve slalomu Šárka Záhrobská sice nemá ráda extrémní exotické dovolené, přesto je majitelkou deseti hektarů pralesa v Amazonii. Symbolický dar totiž dostala v pátek večer od firmy Head, na jejíchž lyžích jezdí.

Článek

Záhrobská se tak ocitla v elitní společnosti. Majiteli pralesa jsou totiž i celkový vítěz Světového poháru Bode Miller z USA, nejrychlejší sjezdař sezóny Švýcar Didier Cuche, Marco Büchel z Lichtenštejnska, slavný Rakušan Hermann Maier nebo Němka Maria Rieschová.

"Dostali jsme všichni symbolicky kus amazonského pralesa za dobrou propagaci firmy," řekla v sobotu novinářům lyžařka. "K tomu jsem dostala ještě krásnou kytku a šampaňské," vykládala. Na své nové "pozemky" se však podívat nepojede. "Neláká mě to, ani mi neukázali, kde to je," řekla.

Lyžaři se tak alespoň symbolicky připojili k ekologickým aktivitám firmy. "Díky tomu, že Šárka a další sjezdaři jsou nyní majiteli půdy, nemůže se zde kácet prales ani provádět žádné jiné industriální aktivity," dodal otec a kouč Petr Záhrobský.

Jeho dcera není moc na extrémní exotické dovolené. Ještě by jela na Maledivy či Seychely, ale do Jižní Ameriky se nechystá. "Nemusím ta zvířátka, co tam lezou, to není moc pro mě," povídala.

Reklama