Hlavní obsah

Okradený Bauer po oslavách chraptěl

PRAHA

Ochraptělý, zaskočený tím, že mu vykradli auto, ale rozradostněný a s trofejemi v rukou se ukázal Lukáš Bauer doma. „V Bormiu bylo těžké finále i vše po něm,“ pravil sípavě.

Článek

Oslava po posledním dílu Světového poháru běžců na lyžích stála za to. „Všichni soupeři mi během jednoho večera chtěli v dobrém vrátit to, co jsem jim prováděl celou sezónu,“ smál se suverénní vítěz seriálu.

Jaký je jeho oblíbený nápoj po oslavách? „Těch už moc není, snad vodka s mad-crocem,“ připomněl kombinaci, která se také pila na závěrečné party.

„Šampaňské, tequila, rum i nějaký borůvkový likér,“ přibližuje dále z nápojového lístku večera. „Spal jsem pak jen asi hodinu, bylo to náročné,“ přiznal. Byl středem pozornosti, každý si s ním chtěl ťuknout. Občas se společnost zašla ochladit na vzduch. „Z toho jsem ochraptěl, hlasivky jsem měl vždy slabší,“ říkal.

Ještě pojede doma

Přitom po téměř celou zimu se mu zdravotní problémy vyhýbaly. Teď ho i přes ně čekají ještě závody doma – víkendové mistrovství ČR na Horních Mísečkách.

Návrat do české reality byl ale tvrdý. „Auto mi v Praze vykradli, přišel jsem o navigaci,“ posteskl si a začínal si zvykat na to, že ho čeká větší zájem okolí.

V podvečer zažil přivítání doma na Božím Daru, kde dostal i čestné občanství. "Oslavy ale nechci protahovat. Ještě jedna bude s klukama z týmu na Mísečkách, rád bych s rodinou na chvíli zmizel někam k moři,“ přál si, leč čeká ho i údobí zužitkování úspěchu u partnerů. V sezóně si vydělal ve SP pět miliónů, odměnu obdrží i od svazu. Stoupá jeho marketingová hodnota.

„Mnohonásobně,“ poznamenal jeho manažer Martin Müller, byť příjmově na tom je zhruba jako lepší hráč domácí fotbalové ligy. „Přitom má ve světě pozici jako kdysi věhlasný norský bežec Björn Dählie,“ srovnával Müller.

Bývalá královna domácího lyžování Neumannová si v dobách úspěchů přišla podle odhadů ročně na 10 miliónů z reklamních smluv. Co Bauer? Čekají ho dvě televizní kampaně. „Připravuje se kolekce výrobků s jeho jménem – hůlky, boty a podobně. Ale hodně toho je teprve v jednání. Srovnávat ho třeba s Kateřinou, to neumím. Chceme Lukáše prezentovat jako obyčejného studujícího člověka, kterému se daří v podnikání. V jeho případě v běhu na lyžích,“ vyložil Müller.

Reklama