Hlavní obsah

Boulařka Sudová: Závodím ráda, ale už se těším na odpočinek

Michal OsobaSport.czPrávo

Česká závodnice Nikola Sudová se v letošním roce umístila v celkovém hodnocení Světového poháru v jízdě na boulích po loňské neúspěšné sezóně na výborném druhém místě. "Sice ráda závodím, ale letos jsem se opravdu na konec sezóny těšila. Byla dlouhá a náročná jak fyzicky, tak psychicky. Jsem ráda, že si teď chvíli odpočinu od lyží," prozradila Sudová Právu.

Foto: GSMA

Česká boulařka Nikola Sudová

Článek

V celkovém hodnocení Světového poháru v jízdě v boulích jste skončila druhá, nejlépe v kariéře. Takže životní sezóna?

Do této chvíle to životní sezóna byla, ale snad budou ještě lepší. Teda aspoň doufám (úsměv).

Co stojí za vaším návratem do špičky po minulé méně úspěšné sezóně?

Měla jsem daleko méně finančních problémů i trénink byl kvalitnější. Také jsem se stala členem týmu Kateřiny Neumannové, díky kterému mám možnost využívat odborníky jako Pavla Koláře, výživového experta Petra Havlíčka nebo biochemika Emila Bolka. K tomu se nám podařilo zajistit fyzioterapeuta na všech závodech.

Letos vůbec nedošlo na premiéru chystaného skoku dvojná helikoptéra s pozicí. Mrzí vás to?

Na jednu stranu ano, ale na druhou jsem ráda, že jsme ji nemuseli nutně použít. Měli jsme to sice před přípravou v plánu, ale trénink toho skoku se nedařil tak, jak jsme si představovali. Neměla jsem ho úplně vyskákaný a jeho zařazením by mohlo hrozit i zranění.

V čem je největší síla vaší jediné přemožitelky v seriálu, Japonky Uemuraové?

Nejprve riskovala a začala skákat nový skok mimo osu, který se jí ale ne vždy dařil. Ve druhé polovině sezóny se vrátila ke starým skokům a mohla se víc soustředit na techniku jízdy a rychlost, což jí ohromně prospělo. Každopádně si Aiko ty úspěchy zasloužila, přeju jí je. Je to skvělá holka, sice trochu samotářka, ale to spíš asi vychází z japonské kultury.

Jste ráda, že už je dlouhá sezóna za vámi?

Sice ráda závodím, ale letos jsem se opravdu na konec sezóny těšila. Byla dlouhá a náročná jak fyzicky, tak psychicky. Jsem ráda, že si teď chvíli odpočinu od lyží.

Na jak dlouho?

Na sníh se chystáme až v srpnu, ale lyže uvidím už při letní přípravě při skocích do vody, což bude asi někdy v červnu.

Rozloučila jste se s ostatními závodnicemi na závěrečné party? Konec sezóny navíc vyšel na vaše 26. narozeniny…

Party to bohužel moc nebyla, protože spousta týmů bydlela dál od Valmalenka a nechtělo se jim přijet. Bylo nás tedy jen pár. A oslavu narozenin jsem s tím vůbec nespojovala.

Kde si po té dlouhé sezóně odpočinete?

Určitě chci někam do tepla, ale ještě nemám na sto procent rozmyšleno kam. Musím ještě stihnout rehabilitaci v liberecké Dukle a dohnat školu. Zkoušek i seminárek mě čeká dost.

Reklama