Hlavní obsah

Běžkaři Razým s Kožíškem ovládli mistrovský sprint dvojic

HORNÍ MÍSEČKY

Favorizovaní běžci na lyžích Dukly Liberec Aleš Razým s Dušanem Kožíškem získali na Horních Mísečkách v Krkonoších domácí titul ve sprintu dvojic. Na 1,6 kilometru dlouhém okruhu, který deset finálových týmů střídavě absolvovalo celkem šestkrát volnou technikou, zvítězili v neděli s téměř půlminutovým náskokem před týmovými kolegy Janem Rykrem a Václavem Kupilíkem.

Článek

Kupilík byl nejúspěšnějším mužem víkendu, protože v sobotu vybojoval bronz na klasické patnáctce. Lepší bilanci zaznamenaly hned tři ženy - nedělní suverénky Eva Nývltová s Eliškou Hájkovou navázaly na sobotní medailové pozice, vítězka klasické desítky Eva Skalníková skončila v neděli společně s Hanou Hančíkovou druhá.

Kvůli nemoci chyběl v Krkonoších vítěz Světového poháru Lukáš Bauer. Nachlazení z finále Světového poháru v Bormiu nepustilo na start domácího šampionátu ani další reprezentanty Martina Koukala, Martina Jakše či Helenu Erbenovou.

Mistrovství republiky - 2x3x1,6 km volně:
Muži: 1. Razým, Kožíšek 23:41,1, 2. Rykr, Kupilík (všichni Dukla Liberec) -27,4, 3. Ročárek, Janošec (Nové Město na Moravě) -1:06,4.
Ženy: 1. Nývltová, Hájková (SKP Jablonex) 27:01,2, 2. Hančíková, Skalníková (Nové Město na Moravě) -44,9, 3. Augustinová, Moravcová (Ski klub Jablonec nad Nisou) -48,0.

Reklama