Hlavní obsah

Kouč B-týmu skokanů na lyžích Zupan se vrací do Slovinska

PRAHA

Slovinec Matjaž Zupan skončil ve funkci trenéra B-týmu české reprezentace skokanů na lyžích. Dostal totiž nabídku od slovinského týmu, která se podle slov sportovního ředitele české reprezentace Rostislava Jozífka neodmítá. Kdo nahradí muže, který dokázal pozvednout výkonnost mnoha českých skokanů, zatím není jasné.

Článek

Hlavní kouč A-týmu Rakušan Richard Schallert u české reprezentace zůstává. Aktuálně pobývá s ředitelem úseku skoků na lyžích v Brazílii. "Řeší další vývoj spolupráce pro další sezonu," řekl Jozífek.

Zupan dostal nabídku i od českého svazu. "Měl by u nás splněné všechno, co by ke své práci potřeboval. Nebyla to otázka peněz. Dostal nabídku, která se podle jeho slov neodmítá. Má neuvěřitelnou šanci pozvednout slovinský skok na lyžích ve spolupráci s lidmi, kteří jsou jeho přátelé, věří mu a stojí za ním," vysvětlil Jozífek.

Slovinec působil u české reprezentace dva roky a podařilo se mu zejména mladé a talentované skokany pozvednout na úroveň A-týmu. "Dlouho si to přebíral v hlavě, jestli tady nebude pokračovat, ale zvolil si velkou šanci. V pohodě jsme se rozešli, i když jsme se ho snažili udržet. Nebyl žádný problém," ujistil Jozífek.

Pro skokanský tým to podle Jozífka nebude před mistrovstvím světa za rok v Liberci velké oslabení, protože svou práci už Zupan prý udělal. "Ale pro další práci výhledově po olympiádě ve Vancouveru už to ztráta bude," řekl funkcionář k dalším sezónám po olympijském roce 2010. O náhradníkovi se zatím nejedná. "Je to moc horká novinka," dodal Jozífek.

Reklama