Hlavní obsah

Český snowboarding má budoucnost, míní mistr světa Flander

Víkendový Český pohár ve snowboardingu v Pasekách nad Jizerou si nenechal ujít ani mistr světa v paralelním obřím slalomu, Slovinec Rok Flander. Osmadvacetiletý závodník z Kranje přijal pozvání českého jezdce Viktora Brůžka a závody, jejichž součástí byl i přejezd jezírka, si patřičně užil. „V Česku se mi hodně líbí,“ pochvaloval si světový šampión.

Článek

Flander vstupoval do letošní sezóny ověnčený mistrovským titulem, jeho očekávání úspěšného roku ale zabrzdilo zranění. „Nebylo to nejhorší, i když jsem po loňském titulu očekával víc. Druhá polovina sezóny nevyšla podle plánů, a tak jsem skončil v první patnáctce. Problém byl ve zranění, měl jsem potíže s kolenem a pak jsem si zranil i chodidlo,“ vrátil se slovinský závodník k průběhu sezóny.

Čeští závodníci vyšli z konfrontace se světovým šampiónem s čistým štítem. „Čeští snowboardisté se hodně zlepšují, především v boardercrossu. Snowboarding v Česku má opravdu budoucnost,“ je přesvědčený Flanders. On sám má o své budoucnosti jasno. „Užívat si a vyhrát všechno, co bude možné,“ dodal s úsměvem.

Reklama