Hlavní obsah

Knauss se dohodl s původcem svého dopingu na vyrovnání

NEW HAVEN

Bývalý rakouský lyžař Hans Knauss se dohodl na mimosoudním vyrovnání s americkou firmou, kterou zažaloval poté, co její výživové doplňky zavinily nález nandrolonu v jeho těle. Podmínky vyrovnání Knaussův právní zástupce ani druhá strana nezveřejnily.

Článek

Stříbrný olympijský medailista ze superobřího slalomu na hrách v Naganu neprošel dopingovou kontrolou v listopadu 2004 a posléze dostal zákaz závodění na rok a půl. Když neuspěl s odvoláním proti trestu u arbitráže, ukončil ve 34 letech kariéru.

Knauss se hájil tím, že se do jeho těla dostala zakázaná látka prostřednictvím výživového přípravku, který ji obsahoval, aniž by to bylo na něm uvedeno. Od firmy Ultimate Nutrition se proto rozhodl žádat odškodné. "Zjistíme, o kolik peněz jsem přišel a o kolik ještě přijdu kvůli poškození pověsti. Zatím jsme nevyčíslili, kolik přesně to bude," řekl Knauss před třemi lety před podáním žaloby.

Kvůli trestu přišel vítěz sedmi závodů Světového poháru o olympiádu v Turíně, kde se chtěl rozloučit s kariérou. Během ní získal i stříbro a bronz na mistrovství světa.

Reklama