Hlavní obsah

Snowboardkrosařka Moioliová přišla kvůli koronaviru o babičku

Jen krátkou dobu si italská snowboardkrosařka Michela Moioliová užívala radost ze zisku křišťálového glóbu za vítězství ve Světovém poháru. Závodnice z Bergama, které patří mezi nejhůře postižené oblasti koronavirem v zemi, přišla kvůli nemoci Covid-19 o babičku. Koronavirem je navíc nakažen i její dědeček.

Foto: Czech SBX Team

Eva Samková ne nejvyšším stupni ve švýcarském Veysonnaz. Vlevo druhá Chloe Trespeuchové z Francie, vpravo třetí Italka Michela Moioliová.

Článek

"Rozloučení s babičkou trvalo jen pět minut. A to jsme ještě měli štěstí, mnozí se nemohou se svými drahými zesnulými rozloučit vůbec," řekla nástupkyně Evy Samkové na trůnu pro vítězku SP listu La Repubblica.

Stav babičky podle Moioliové komplikovala Alzheimerova choroba, kterou už několik let trpěla. "Dědečkovi se vede už trochu lépe, i když je pořád na umělé ventilaci. Už nemá horečku, ale zatím je brzy slavit," uvedla.

Za obrovským rozšířením infekce v rodném regionu stojí podle Moioliové fakt, že je podnikatelským centrem, které spolupracuje s celým světem. "Máme tu dvě velká letiště, na kterých je provoz zboží i lidí větší než jinde v severní Itálii. I tak jsem ale nečekala takový rozsah epidemie," přiznala.

V Bergamu bylo dosud registrováno více než 4600 nakažených, počet mrtvých přesáhl 580. Pozůstalí musí na pohřeb svých blízkých čekat, neboť pohřební ústavy jsou přetížené. Na městském hřbitově už došla místa pro ukládání rakví, ke zpopelnění musí nebožtíky vozit do krematorií v sousedních regionech.

Reklama

Související témata: