Hlavní obsah

Tým Neumannové se rozrostl, už má jedenáct členů

LITEŇ

Už jedenáct členů má tým bývalé běžkyně na lyžích Kateřiny Neumannové. Olympijská vítězka a dvojnásobná mistryně světa se snaží za pomocí odborníků připravit pro zkušené sportovce, ale i mladé talenty podmínky k tomu, aby dosáhli na hranice svých možností. Aktuálně se největší podpory dostává veslařce Miroslavě Knapkové, která chce bojovat na olympijských hrách v Pekingu o nejcennější medaili.

Článek

"Chceme podporovat sportovce zkušené, mladé, z letních i zimních sportů," řekla na páteční tiskové konferenci na Karlštejně Neumannová. V týmu jsou také boulařka Nikola Sudová, běžec na lyžích Martin Koukal, koulař Remigius Machura mladší, skokané na lyžích Jakub Janda a Roman Koudelka, triatlonista Martin Pejsar, rychlostní kanoistka Marcela Krauzová, tenista Jan Kunčík či akvabely Soňa Bernardová, Alžběta Dufková.

"Chceme členům týmu pomoci se dostat na vrchol jejich možností, ne každý může být mistrem světa nebo olympijským vítězem," uvedla Neumannová. Tým poskytuje sportovcům manažerské zázemí, spolupracuje se specialistou na biochemii Emilem Bolkem, vyhlášeným fyzioterapeutem Pavlem Kolářem i specialistou na výživu. "Věřím, že mi to pomůže na olympiádě vyhrát," prohlásila Knapková, která letos dojela na skifu třikrát druhá ve Světovém poháru.

"Já bych se chtěla taky vylepšit," uvedla s úsměvem Sudová, druhá v celkovém hodnocení Světového poháru v jízdě v boulích. Na akci týmu přiletěl ze soustředění z akrobatického parku ve Štítech na Šumpersku vrtulníkem se svým trenérem Radkem Herotem. Chráněnce Neumannové v pátek čeká golfové odpoledne a večer módní přehlídka její dvorní návrhářky Věry Kocové.

Reklama