Hlavní obsah

Organizační výbor MS v Liberci opustila výkonná ředitelka

Organizační výbor mistrovství světa v klasickém lyžování 2009 v Liberci přišel o výkonnou ředitelku Renatu Abtovou, která podle serveru www.tyden.cz podala výpověď. Ke stejnému kroku se prý chystají i další manažeři týmu vedeného prezidentkou Kateřinou Neumannovou.

Článek

Abtová, která měla na starosti každodenní řízení příprav, skončila ve středu v organizačním výboru. "Opravdu jsem Kateřině ústně podala svou výpověď," řekla serveru s tím, že důvody nechce komentovat před osobní schůzkou s Neumannovou.

S bývalou lyžařkou se dostala do konfliktu, když se v červnu snažila o vyjasnění kompetencí partnera a konzultanta Neumannové Josefa Jindry. Jménem zaměstnanců organizačního výboru se Abtová písemně zeptala, na základě jakého oprávnění řídí manažer olympijské vítězky chod příprav šampionátu. Neumannová na to odpověděla, že Jindra má právo ji zastupovat v době její nepřítomnosti.

Podle mluvčího organizačního výboru Zdeňka Soudného neshody vyplývaly z přechodu některých pravomocí Abtové na další členy vedení. Soudný uvedl, že její odchod nebude mít vliv na provoz organizačního výboru ani samotný šampionát. "Jedná se o standardní interní proces uvnitř živoucí organizace, který bude v následujících dnech vyřešen. Některé její pravomoci již dlouhodobě zastávali generální sekretář, finanční a obchodní ředitel organizačního výboru," uvedl v tiskovém prohlášení.

Organizační výbor opouští i šéfka úseku dobrovolníků Vanda Šulcová. "Vzhledem ke skutečnosti, že výkonná ředitelka Renata Abtová byla zbavena většiny pravomocí vyplývajících z její funkce, spočívá veškeré rozhodování, vedení a řízení na prezidentce a jejím poradci," uvedla v prohlášení Šulcová.

Neumannová i Jindra podle ní kvůli jiným aktivitám často chybějí na jednáních organizačního výboru, takže neznají běžný chod jednotlivých úseků a nemohou správně rozhodovat. Šulcová proto pochybuje o kvalitách přípravy šampionátu. "Pokud mám ze své funkce komunikovat a řídit činnost tisícovky dobrovolníků, měla bych být sama vnitřně přesvědčena, že šampionát se konat bude, a to alespoň na průměrné organizační úrovni. O této skutečnosti však v současné chvíli přesvědčena nejsem," dodala.

Reklama

Související témata: