Hlavní obsah

Reorganizace SP sdruženářů se programu MS v Liberci nedotkne

Sdruženáři začnou o víkendu při tradiční letní Grand Prix testovat nový systém soutěže, podle kterého se má v nadcházející lyžařské sezoně závodit ve Světovém poháru. Ve snaze o zatraktivnění sportu budou jednotlivé závody tvořit vždy jen jeden skok a následný běh na 10 kilometrů, z programu zcela vypadnou klání s hromadným startem. To ale nebude platit pro liberecké mistrovství světa, na kterém se podle původního plánu závod začínající netradičně běžeckou částí uskuteční.

Článek

Neměnnost programu libereckého MS potvrdil před startem třídílné sdruženářské GP Walter Hofer, který je v Mezinárodní lyžařské federaci FIS zodpovědný za skoky a severskou kombinaci. Na severu Čech se v příštím roce s největší pravděpodobností uskuteční první a zároveň poslední závod s hromadným startem v historii šampionátů. "Hromadný start je součástí programu mistrovství světa a nelze jej vyřadit," uvedl Hofer.

Závody sdruženářů v posledních letech ztrácely na popularitě i přes snahu zavádět nové formy soutěží. Hromadný start byl typickým příkladem, ale Hofer jej nyní označil za nesmyslnou disciplínu.

Jednotlivé díly letní GP se uskuteční v sobotu v Hinterzartenu, 29. července v Oberstdorfu a 1. srpna v Einsiedelnu. Na konci srpna zhodnotí novou koncepci komise severské kombinace na jednání v Praze a v říjnu bude předložena radě FIS ke schválení.

Reklama

Související témata: