Hlavní obsah

Neumannová nového výkonného ředitele nehledá

PRAHA

Místo výkonného ředitele organizačního výboru lyžařského mistrovství světa v Liberci zůstane prázdné. Prezidentka výboru Kateřina Neumannová se podle informace serveru Aktuálně.cz rozhodla, že výkonného ředitele nepotřebuje. Renata Abtová, která tuto funkci zastávala, podala v minulém týdnu výpověď.

Článek

"V současnosti výkonného ředitele nehledám. Jeho kompetence byly rozděleny mezi tři členy vrcholného managementu, tedy finančního ředitele, generálního sekretáře a obchodního ředitele," řekla v úterý serveru Neumannová.

Podle ní již tato funkce neplnila účel, ke kterému byla zřízena. "Ve skutečnosti to tak funguje již bezmála měsíc a bez problémů," komentovala absenci jedné z klíčových pozic únorového mistrovství.

Výkonný ředitel měl za úkol koordinovat vnitřní chod organizace. Předchůdci Abtové komunikovali i s mezinárodní lyžařskou federací FIS.

Mluvčí šampionátu Zdeněk Soudný uvedl, že Abtová nastartovala potřebné procesy, bez kterých by se mistrovství neobešlo. "Postupně jí ale byly přirozeným způsobem funkce odnímány," sdělil.

Výpověď podala i šéfka dobrovolníků  

Právě kvůli oslabení kompetencí výkonné ředitelky podala minulou středu výpověď i šéfka dobrovolníků Vanda Šulcová. Stěžovala si na absenci vedení a špatnou komunikaci s prezidentkou a jejím poradcem Josefem Jindrou.

"Komunikace s nimi je velice zdlouhavá a nedostačující pro operativní řešení situací souvisejících s přípravami. Řešení vzniklých problémů se odkládá na neurčito, tudíž se dané problémy prohlubují a přinášejí další. Dalším důvodem mého odchodu je absolutní morální neslučitelnost se způsoby a jednáním, které jsou v poslední době v organizačním výboru praktikovány," vysvětlila Šulcová v e-mailu pro Sport.cz.

"Vzhledem ke skutečnosti, že výkonná ředitelka Abtová byla zbavena většiny pravomocí vyplývajících z její funkce, spočívá veškeré rozhodování, vedení a řízení na prezidentce a jejím poradci. Ostatní pracovní vytížení Kateřiny Neumannové a Josefa Jindry však způsobují jejich nadměrnou absenci na OV - ta má za následek neznalost běžného chodu jednotlivých oblastí OV a nemožnost učinit adekvátním způsobem závažná rozhodnutí," doplnila Šulcová. Za ni ale Neumannová náhradu hledá. "Ve hře jsou dvě jména," uvedla Neumannová.

Reklama

Související témata: