Hlavní obsah

Bauer vyhrál domácí šampionát na kolečkových lyžích

LIBEREC

Vítěz Světového poháru Lukáš Bauer vyhrál mistrovství republiky v běhu na kolečkových lyžích. V areálu ve Vesci v sobotu získal titul na dvacetikilometrové trati s náskokem půl sekundy před Dušanem Kožíškem. Třetí skončil už s výrazným odstupem téměř půl minuty specialista na dálkové běhy na lyžích Stanislav Řezáč. Mezi ženami zvítězila suverénně na poloviční trati Klára Moravcová.

Článek

Běžkařská reprezentace absolvovala závody v dějišti nadcházejícího mistrovství světa v klasickém lyžování po náročném soustředění na Božím Daru. Bauer si dosavadní přípravu pochvaloval, zvlášť proto, že ji zvládl bez zdravotních potíží.

"Nechci to zakřiknou, ale jsem s přípravou hodně spokojený. V testech jsem si udělal i pár osobních rekordů. Teď bude hlavní vydržet zdravý do zimy," řekl Bauer České televizi.

V neděli čeká lyžaře ještě osmikilometrový mistrovský závod v klasickém běhu do vrchu z Pilínkova na Ještěd.

Muži - 20 km:
1. Bauer (SKP Jablonex Jablonec n. N.) 34:35,7, 2. Kožíšek (Dukla Liberec) -0,5, 3. Řezáč (Areco Hradec Králové) -29,8, 4. Michalek (Pol.) -43,1, 5. Koukal -1:06,8, 6. Magál (oba Dukla Liberec) -1:37,2.
Ženy - 10 km:
1. Moravcová 19:15,5, 2. Erbenová -24,6, 3. Janečková -46,5, 4. Hájková -1:09,7, 5. Nývltová (všechny SKP Jablonex Jablonec n. N.) -1:18,5.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články