Hlavní obsah

Lyžařka Rajdlová se po porodu vrací do běžecké stopy

BRNO

Třicetiletá lyžařka Kamila Rajdlová se po porodu vrátila opět do běžecké stopy. Koncem dubna se Rajdlové narodila dcera Michaela, se kterou je nyní už společně s celým reprezentačním týmem na desetidenní přípravě na prvním sněhu v rakouském Ramsau.

Článek

"Hlavním motivem pro mě je únorové mistrovství světa v Liberci. Na domácích tratích bych chtěla uspět co nejlépe," uvedla Rajdlová, která žije v Liberci od narození a je členkou místní Dukly. Jejím životním partnerem je trenér skokanů David Jiroutek.

Po odchodu Kateřiny Neumannové, která dosáhla svých největších úspěchů po narození dcery, byla Rajdlová českou jedničkou v běžecké stopě. Na mistrovství světa 2007 v Japonsku skončila na klasické třicítce jedenáctá. Po šampionátu ale v jednu chvíli zvažovala kvůli sporům s reprezentačními trenéry i ukončení kariéry.

"Rajdlové se snažíme vyjít všemožně vstříc a chceme jí vytvořit co nejlepší podmínky k přípravě. Nyní už absolvovala společně s reprezentací závěr letní přípravy a zúčastní se i ledovcových soustředění," řekl sportovní ředitel úseku běhu na lyžích Čestmír Skrbek.

Problémem pro čerstvou maminku bude pouze čtyřtýdenní soustředění na prvním sněhu na severu, které bývá náročné na psychiku. Místo toho by měla Rajdlová absolvovat podle momentálních podmínek v rámci zvláštního programu soustředění ve střední Evropě.

"Závodit by měla začít zkušebně až v lednu, nepočítáme s ní na Tour de Ski. Hlavním a jediným jejím vrcholem bude mistrovství světa," dodal Skrbek.

Reklama