Hlavní obsah

Bauer doběhl v generálce před startem Světového poháru sedmý

MUONIO

Týden před startem Světového poháru v běhu na lyžích obsadil obhájce prvenství v seriálu Lukáš Bauer sedmé místo v závodu FIS na 15 km klasicky ve finském Muoniu. Na vítězného Němce Tobiase Angerera, bývalého dvojnásobného šampiona Světového poháru, ztratil 22 sekund. O dvě místa za Bauerem, který loni tento závod vyhrál, doběhl nadějný český lyžař Martin Jakš.

Foto: Czech Ski Team

Lukáš Bauer při soustředění na ledovci Dachstein - ilustrační foto.

Článek

"Dá se říci, že ztráta na stupně vítězů je malá. Samozřejmě, kdybych byl první, tak bych byl spokojenější, ale myslím, že jsem ve špičce," prohlásil Bauer, jenž zaostal za třetím Němcem Axelem Teichmannem o deset sekund.

V pátek absolvoval na rozjetí sprint, přesto se dnes prý vypořádával s prokletím prvního závodu. "Chtěl jsem jet rychle, ale ještě na začátku zimy jsem pořádně nevěděl, jaké tempo nasadit," řekl Bauer.

Byl i trochu nervózní. "Nepočkal jsem si při běhu na odraz, ale přes relativní nespokojenost s technikou jsem s výsledkem a hlavně ztrátou spokojen. Fyzicky na tom nejsem špatně," uvedl. "Teď jde o to udržet se v klidu, abych to bral jako rutinu a nenechal se vybláznit, že musím," dodal Bauer, kterého čeká příští sobotu ve švédském Gällivare 15 km volnou technikou.

Závody FIS:
Muži - 15 km klasicky: 1. Angerer (Něm.) 32:48,0, 2. Rehemaa (Est.) -11, 3. Teichmann (Něm.) -12, ...7. Bauer -22, 9. Jakš -42, 29. Šperl -1:14, 49. Novák -1:35, 51. Kožíšek (všichni ČR) -1:38.
Ženy - 10 km klasicky: 1. Böhlerová (Něm.) 24:38,3, 2. Ročevová (Rus.) -3, 3. Sachenbacherová (Něm.) -7, ...44. Nývltová -1:26, 47. Hájková -1:27, 51. Janečková (všechny ČR) -1:33.

Reklama

Související témata: